AGENDA

Workshops moestuinieren in Lisse door Caroline Waij

Dinsdag 12 of donderdag 21 april (NTB)

Tijd: 19:00 tot 22:00 uur

Locatie: Lisse

Aanmelden: carolinewaij46@gmail.com

Bijdrage: vrijwillige eigen bijdrage.

In het najaar van 2021 heb ik 6 workshops gehouden over moestuinieren in de achtertuin.

Ik vertel vooral over hoe ik het doe en ik verwijs naar leuke websites voor informatie.

Je krijgt een word document en wat zaden mee naar huis.

De avonden gaan door bij voldoende aanmeldingen, contacten gaan via mijn mail.

Ervaring van een deelnemer: ‘ Het was een gezellige en superleerzame avond! Caroline heeft ongelofelijk veel kennis en ervaring in huis en die deelt ze gul bij deze workshop. Ben enthousiast zelf aan de slag gegaan. Wie weet kan ik straks ook het jaar rond uit mijn eigen moestuintje eten ;)’


Lezing Prof. Bob de Wit – Samen bouwen aan een nieuwe samenleveing

Woensdag 20 apriL

Tijd: 19:45 uur, inloop vanaf 19:15 uur.

Locatie: omgeving Noordwijkerhout. Na aanmelding volgt precieze locatie.

Aanmelden: info@samenkrachtig.com (VOL=VOL!)

Bijdrage: €25 inclusief koffie/thee

Prof. Bob de Wit vertegenwoordigt een belangrijke, onafhankelijke stem in het debat over hoe onze wereld – met het oog op de huidige stand van zaken – zich voor mens en planeet op een positieve manier kan ontwikkelen.

Samen bouwen aan een nieuwe samenleving in Society 4.0

We hebben het industriële tijdperk verlaten en zijn nu onrustig onderweg naar een nieuwe samenleving. Het is de vierde keer dat we op weg zijn naar een andere samenleving, vandaar dat deze Society 4.0 wordt genoemd. Belangrijke oorzaken van de huidige maatschappelijke revolutie zijn de ontwikkeling van technologieën als kunstmatige intelligentie, robotisering, 3-D printing, blockchain en biotechnologie, de toenemende macht van internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en Non-Governmental Organizations (ngo’s), en de omvang van grote ondernemingen (corporate-states) die vaak groter zijn dan landen (nation-states). Bob de Wit verwacht dat de komende jaren in het teken zullen staan van het bouwen van de toekomstige samenleving. De visie van Bob de Wit is om te bouwen aan een burgersamenleving op regionale schaal, die niet alleen voor een elite aantrekkelijk is maar voor alle burgers. In zijn presentatie zal Bob uitleggen hoe de toekomst eruitziet als we niets doen (Elite Reset Society), en wat we kunnen doen om een betere wereld te bouwen voor de volgende generaties (Glocal Citizens Society). Zijn presentatie is gebaseerd op zijn succesvolle boek ‘Society 4.0’ en het vervolg hierop (samen met Roel Wolfert) ‘Gids Regio 4.0’. Hij zal gaan inspireren om mee te gaan bouwen aan de Regio Bollenstreek 4.0.

 

Prof. dr. Bob de Wit is Hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van het Rotterdamse strategie-adviesbureau Strategy Works. Hij heeft meer dan 20 boeken geschreven, waaronder het succesvolle boek ‘Strategy: An international perspective’ (7e editie, 2020) dat op universiteiten en business schools in meer dan 70 landen wordt gebruikt, en ‘Society 4.0’.


Netwerkborrel 

Vrijdag 22 apriL

Tijd: 19:30 uur.

Locatie: Legends, Noordwijk

Netwerk- en verbindingsborrel, met cocktails en dj!

Aanmelden bij Mary


Gezondheidsavond in het teken van het zelfhelend vermogen

Maandag 25 april

Tijd: 20:00 – 22:00 uur

Locatie: binnen een straal van 6 km van Sassenheim. Locatie wordt na opgave op de dag voorafgaand aan deze avond bekend gesteld.

Aanmelden: Heleen.vd.berg@icloud.com.

Bijdrage: 10 euro p.p., inclusief koffie en thee. Geen voorkennis nodig!

Gezondheidsavond in het teken van het zelfhelend vermogen door de gezondheidsgroepen Bollenstreek en Oegstgeest.

Wat?

Op deze avond stellen de sprekers technieken voor, waarmee ze persoonlijk hele goede ervaringen hebben opgedaan op het gebied van zelf heling. De drie sprekers:

Ariënne: de 5 Natuurwetten (zielsoorzaken voor ziekte)

Tamara: Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Anke: Reconnective Healing

Voor wie?

Iedereen die (eenvoudige) handvatten voor zelfheling wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan: hoe om te gaan met stress, waarom aardig zijn tegen jezelf belangrijk is, (ziekte)symptomen leren interpreteren en verhelpen, (weer) in balans komen…

 


Lezing Ard Pisa – Ancient Mysteries & Energies

Donderdag 28 april 

Tijd: 19:45 uur. Inloop vanaf 19:30 uur

Locatie: omgeving Noordwijkerhout. Na aanmelding volgt precieze locatie.

Aanmelden: Nicole nicole@nica-luce.com 

Bijdrage: €15 contant

Een ruim 2 uur durende virtuele reis langs mysterieuze bouwwerken zoals piramides, stenen cirkels, menhirs, indrukwekkende tempels, hunebedden en andere imposante oude bouwwerken. Ontdek waarom ze over de hele aarde staan. We vliegen virtueel o.a. van Bosnië, Egypte, Sardinië naar Roemenië en weer terug naar Nederland waar onze eigen hunebedden staan. Deze lezing onthult geheimen over de vallei van de Bosnische piramides met enorme tunnelsystemen, de grote Cheops piramide in Egypte, Gobli Tepe in Turkije, Nan Madol in Micronesië, de Giant tombs op Sardinië, en stenen formaties/cirkels in Engeland en Frankrijk, over de oudste bouwwerken die we in Nederland kennen en ten slotte de Bosnische sfinx.

Over Ard: 

Ik ben onder andere actief als onderzoeker, auteur en spreker. Eén van mijn passies is de oude geschiedenis met haar piramides, sfinx, stenen cirkels, hunebedden, tempels en andere zeer oude mysterieuze bouwwerken van zeer grote stenen gebouwd (megalieten genoemd).

Een aantal jaren geleden kwam ik achter het feit dat er nog nooit een mummie gevonden is een Egyptische piramide en dat piramides over de hele wereld zijn te vinden.

Ik was totaal ondersteboven van deze feiten, want we leren toch allemaal op school dat  piramides oude graftombes zijn van de Farao’s? Niets is minder waar.

Mijn wereld ging helemaal op z’n kop toen ik in 2017 voor het eerst de Bosnische piramides bezocht. Na mijn bezoek aan het Italiaanse eiland Sardinië wist ik dat ik lezingen moest gaan geven om mensen te laten zien dat de geschiedenis veel meer is dan wat we geleerd hebben vanuit onze schoolboeken.

De lezing is niet alleen om beelden en verhalen te delen, het is ook ter inspiratie om de oude mysteries zelf te bezoeken omdat de aanwezigheid van hoge en oeroude energieën op die plekken zo intens is en dat kan je alleen maar zelf ter plaatse ervaren.


EHBO cursus Homeopathie door Marjon Hornung

Zaterdag 14 en 21 mei

Tijd: 10:00-12:00 uur. 

Locatie: Noordwijk.

Aanmelden: homeopathie@praktijkhornung.nl

Bijdrage: €35, excl. doosje en werkboekje (€45).

Voor wie graag op een natuurlijke manier meer wil kunnen bij klachten als griep, verkoudheid, koorts, reisziekte, blessures, etc: er zijn weer  data voor de live workshop homeopathie.

Deel 1 (theorie) is op zaterdag 14 mei, deel 2 (behandelen van klachten) is op zaterdag 21 mei.

In april is er ook een mogelijkheid de cursus online te volgen.


Lezing Vera Verhagen

Dinsdag 10 mei

Tijd: 19.45 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: omgeving Noordwijk. Na aanmelding volgt precieze locatie.

Aanmelden: info@samenkrachtig.com

Bijdrage: €10,- inclusief koffie/thee

Lezing Vera Verhagen over de gezondheidseffecten van hoogfrequente elektromagnetische straling (wifi, 4G, 5G, DECT enz.)

Drs. Vera Verhagen houdt zich sinds de plaatsing van een van de eerste 2G zendmasten op de school waar ze lesgaf al decennia lang bezig met de effecten van elektromagnetische straling. Als ervaringsdeskundige, medeoprichtster van Lets Talk about Tech www.letstalkabouttech.nl en als schaduwraadslid in de Haarlemse gemeenteraad probeert ze waar ze maar kan bewustzijn voor de gevaren van draadloze technologie te wekken. Daarnaast heeft ze zich als voormalig sociaal psychologisch onderzoeker intensief bezig gehouden met het wetenschappelijk discours onder meer t.b.v. de rechtszaak Stop5G. Ook helpt ze desgevraagd bij het oplossen van hoog frequente stralingsproblematiek in de eigen woning. Vorig jaar was ze te zien bij Café Weltschmerz in de uitzending ‘5G: Niemand Luistert’.  5G: Niemand luistert! – Jan van Gils met Rob Verboog en Vera Verhagen (cafeweltschmerz.nl) 

Connectiviteit en Gezondheid. 

We zien het niet, horen het niet en voelen het meestal ook niet: De al maar toenemende zenderstraling van het steeds fijnmaziger alom tegenwoordige draadloze netwerk. We kunnen ons een leven zonder smart dus draadloze apparaten niet eens meer voorstellen en het wordt steeds moeilijker om zonder smartphone nog deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Toch tonen duizenden door de instituties onder het tapijt geveegde onderzoeken, zonneklaar aan hoe schadelijk deze elektromagnetische straling is voor al het leven op aarde om nog maar niet te spreken over alle in de publieke ruimte verzamelde data zijnde het nieuwe goud en binnenkort het nieuwe geld. Bewustzijn van dit elektromagnetische grid is voor het mens zijn en blijven dan ook een sine qua non. In deze presentatie gaan we daarom eerst de aard en eigenschappen van zenderstraling bespreken met de wetenschappelijk aangetoonde biologische effecten op mens en natuur en waarom waarschijnlijk veel meer mensen hier last van hebben en chronisch ziek van zijn dan we weten. Ook gaan we kijken naar hoe overheden en instituties de enorme stapel wetenschappelijk onderzoek zodanig interpreteren en communiceren dat 5G in weerwil van de extreem grote risico’s toch ongehinderd uitgerold kan worden. De eerste onderzoeksresultaten laten inmiddels zien dat het stralingsniveau, hoewel nog steeds onder de gestelde veel te hoge limiet, schrikbarend toeneemt t.o.v. 2G, 3G en 4G met daadwerkelijk ziek worden tot gevolg. Nochtans blijven politiek en aantoonbaar gegijzelde instituties de andere kant uit kijken zodat sensoren en zendertjes van camera’s en microfoons in de publieke ruimte als paddenstoelen de grond uit rijzen in het streven van iedere zichzelf respecterende stad een smart city, lees draadloze kooi, te maken.   

Toch kunnen we in ons persoonlijk leven nog heel veel doen om onze eigen blootstelling aan deze schadelijke zenderstraling te beperken. We kunnen bewust met onze apparatuur omgaan of afschermingsmaatregelen treffen en wellicht onze Gemeente overtuigen om bij de uitrol van smart city toepassingen op z’n minst een pas op de plaats te maken. Afsluitend is er tenslotte gelegenheid voor discussie en vragen.